آب مایه حیات.

آب مایه حیات.

آب مایه حیات.

آب مایه حیات.

آب مایه حیات.

بایگانی
نویسندگان
دوشنبه, ۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۰:۲۴ ب.ظ

بیل گیتس و نوشیدن آب تهیه شده از فضولات انسانی


بیل گیتس از زمانی که از سمت مدیر عاملی مایکروسافت کناره گیری کرد هدف اصلی زندگیش از داشتن کسب و کار و کمپانی موفق به حل بسیاری از مشکلات و مسائلی که می تواند زندگی انسان را در نقاط محروم جهان بهبود بخشد تغییر پیدا کرده است.


از همین رو بنیاد خیریه ای که او و همسرش مدیریت می کنند همواره سعی داشته اند راه حل هایی برای مشکلات جهانی نظیر کمبود غذا در آفریقا، سلامت کودکان در بسیاری از مناطق همین قاره و… ارائه نمایند. بر خلاف تصور بسیاری از ما یکی از معضلات بزرگ در بسیاری از نقاط جهان امروزی عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم و پاکیزه است.


در حال حاضر ۲.۵ میلیارد نفر بر روی کره زمین به آب پاکیزه برای نوشیدن دسترسی ندارند که همین امر می تواند منجر به شیوع بیماری هایی بسیار جدی در این نقاط و حتی سایر نقاط جهان گردد، و حالا شاید یکبار دیگر گیتس و همراهانش راه حلی را برای این مسئله پیدا کرده باشند.

ادامه....


بیل گیتس و بنیاد خیریه اش اخیراً توجهشان به پروژه ای جذاب با عنوان Omniprocessor معطوف گشته است، ماشینی که می تواند انرژی مورد نیاز خودش را تامین نموده و البته لجن های فضولات انسانی را بدل به آب آشامیدنی، الکتریسیته و خاکسترهایی کاملاً خشک نماید که بعداً از این خاکسترها نیز می توان به عنوان کود استفاده کرد.


پروژه و ماشین مورد بحث متعلق به کمپانی Janicki Bioenergy هستند شرکتی که در زمینه ی تولید و پیاده سازی راه حل های تامین آب آشامیدنی پاکیزه فعالیت دارد و ابزار کنونی ساخته شده توسط آنها یعنی Omniprocessor می تواند پاسخی جدی باشد برای کشورهای در حال توسعه و فقیر که در تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مردمشان ناتوان هستند.



ماشین مورد بحث لجن های حاصل از فضولات انسانی را به نقطه جوش رسانده و سپس بخار آب حاصل را از پسماندهای خشک باقی مانده جداسازی می نماید، پسماندها در معرض حرارت قرار گرفته و از آنها گازی با فشار نسبتاً بالا حاصل می گردد که از این گاز توسط ژنراتورهای ویژه ای برای تولید الکتریسیته استفاده می شود. بخار آب جداسازی شده نیز پس از تصفیه و طی کردن پروسه مشخصی بدل به آب آشامیدنی کاملاً پاکیزه می گردد. در نهایت و همانطور که قبلاً اشاره شد خاکستر به جای مانده از فضولات انسانی را هم می توان به عنوان کود مورد استفاده قرار داد.



کمپانی مبدع این شیوه از دو طریق کسب درآمد خواهد نمود اول از طریق جمع آوری فاضلاب های انسانی و دوم از طریق تولید آب آشامیدنی و الکتریسیته، هر چند کل مباحث یاد شده بسیار جاه طلبانه و همینطور بلند پروازانه به نظر می آیند ولی این شیوه می تواند احتمالاً و به جد راه حلی باشد برای یکی از بزرگترین معضلات حال حاضر جهان.


گیتس روز گذشته و در راستای حمایت خودش از این ایده و طرح در پای یکی از ماشین های Omniprocessor حضور یافت و اقدام به نوشیدن آب تهیه شده توسط آنها کرد. قرار است راه حل Janicki Bioenergy امسال و به صورت آزمایشی در بخش هایی از داکار و سنگال مورد استفاده قرار گیرد

// 

منبع : دیجیاتو

  • سپهر حسینی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی