آب مایه حیات.

آب مایه حیات.

آب مایه حیات.

آب مایه حیات.

آب مایه حیات.

بایگانی
نویسندگان

۱۱ مطلب توسط «سپهر حسینی» ثبت شده است

ارتفاع کل ریزشهای جوی از اول مهر لغایت 1 اسفند سال آبی 93-94 بالغ بر 98 میلیمتر می‌باشد. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت( 137 میلیمتر) 28 درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته( 130 میلیمتر) 25 درصد کاهش نشان می‌دهد. ضمناً حجم بارش اول مهر تا پایان 1 اسفند معادل 161.507 میلیارد مترمکعب می‌باشد. (شرکت مدیریت منابع آب ایران)

 خوب همینطور که می بینید وضعیت خوبی نداشتیم پس به صرفه جویی ادامه بدید:)

  • سپهر حسینی

دیشب شیرحمام چکه می کرد دقیقا محاسبه کردم در ۲۴ساعت ۷ لیتر، درماه ۱۶۸ لیتر ودرسال ۲۵۰۰ لیترآب فقط برای یک شیر به هدر میرود!

  • سپهر حسینی

آب از هر چیزی گران بها تر است ، بدون موبایل می توان زندگی کرد ، بدون ماشین می توان زندگی کرد، بدون طلا می توان زندگی کرد و... اما بدون آب بیش از چند روز نمی توان زنده ماند و حیات نابود خواهد شد. پس آب از هر چیزی ارزشمندتر و گران بها تر از هر گنچی است که روی زمین داریم.

فرایند تصفیه آب خیلی هزینه بر و مشکل است وقتی یک لیوان آب را روی زمین میریزیم باید فکر کنیم که در همین بندر لنگه خودمان افراد زیادی بودند یا هستند که آبهای کرم زده آب انبارها را می نوشند و شاید در آینده ای نه خیلی دور مجبور باشیم آب را بصورت بطری یا گالن های بزرگ خریداری کنیم و حتما هم چنین خواهد شد ، چون کمبود آب یک شوخی نیست .

 



واقعا کسانی که آب آشامیدنی به این ارزشمندی را باز میکنند و ساعتها با فشار زیاد مشغول شستن حیاط و ماشین و ... میشوند چطور جواب از بین بردن حق دیگران برای استفاده از آب را به خود و خداوند خواهند داد؟


مهمترین منبع تامین آب باران است که هم در امور نظافت و شخصی و هم درصنایع بسیار حائز اهمیت است. مصرف آب فقط به امور شخصی و مصارف خانگی محدود نمی شودبلکه در صنایع برای خنک نگه داشتن دستگاه ها و موتورها به آب نیاز داریم.

همانطور که می دانیم دمای کره زمین رو به افزایش است. این مسئله توازن میان آب مصرفی و آب مورد نیاز را برهم می زند. بدین ترتیب آب مصرفی بیشتر از ذخایر آبی موجود می شود. این عدم توازن علاوه بر صنایع کشاورزی را هم تحت الشعاع قرار می دهد و انسان را از نعمت داشتن آب تسویه شده و تغذیه مناسب محروم می سازد.

اگر شما در منطقه ای زندگی می کنید که کمبود آب ندارد خوش شانس هستید. تقریبا بیش از یک میلیارد انسان در 45 کشور با کمبود شدید آب مواجه هستند.پیش بینی می شود که ظرف پنج سال آینده حداقل 36 ایالت در امریکا به دلیل مسائل مربوط به دما و رشد جمعیت و مشکل مواد زائد با کمبود آب روبرو شوند.


دکتر پرویز کردوانی متخصص مسائل آب که از چند دهه پیش استاد دانشگاه و از چهره های ماندگار علمی کشور می گوید:

یکی از تحفه هایی که به خیال عوام از نشانه های تمدن و فرهنگ به شمار میرود ، مصرف کردن است تا آنجا که مردم ما خانواده های پر مصرف و پرخرج را خانواده هایی با سطح بالا میدانند . بنابراین کسی که بداند تنها ماده ای که نمی توان از خارج وارد کرد ( آب) است میداند که باید آنرا درست مصرف کند .

. ایران همیشه با مسئله کمبود آب مواجه بوده ، هست و خواهد بود ما باید خومان را آماده کنیم که با شرایط سخت تر از اینهم مدارا کنیم میزان بارندگی منطقه ما یک سوم میزان بارندگی دنیاست و کشاورزی مهمترین فعالیت ما بشمار میرود به همین دلیل به آب بیشتری نیاز داریم چرا که 90% آب کشور صرف کشاورزی میشود .

دکتر کردوانی گفت جامعه ای که آب زیاد مصرف میکند آب بیشتری هم آلوده میکند . ما بهترین و گواراترین آب دنیا داریم و با ندانم کاری و عدم برنامه ریزی صحیح آن را به بدترین آب تبدیل میکنیم وی افزود صرفه جویی خساست نیست بلکه استفاده بهینه و به اندازه نیاز است .

مورد دیگر صرفه جویی در ادارات است در بسیاری از ادارات و سازمانها به دلیل داشتن فضای سبز مصرف آب بی رویه است و هیچ تعهدی در قبال صرفه جویی آب ندارند . دکتر کردوانی درباره اینکه به چه وسیله میتوان مصرف آب منزلش اینمه کاهش دهد میگوید فرهنگ مهمتر از خود صرفه جویی است ما فرهنگ صرفه جویی نداریم ، صرفه جویی نکردن تجدد و تمدن نیست ، عین بی فرهنگی است.

وی در ادامه وضعیت آب کشور را بسیار نگران کننده بیان کرد و افزود هر روز بابرداشت بی رویه از منابع زیرزمینی آب شیرین در حال اتمام واز طرف دیگر در حال شورشدن میباشد با این برداشت بی رویه منابع زیرزمینی در مدت 10 الی 15 سال آینده سفره های آب زیر زمینی به اتمام میرسد . وی در پایان راههای استفاده از آب را اسراف در مصرف آب – امساک در مصرف – صرفه جویی ( درست و بهینه مصرف کردن ) – هدردادن بیان کرد .

دکتر کردوانی توضیح میدهد بعضی ها ممکن است فکر کنند که صرفه جویی خساست است بنابراین مسئله خساست نیست بلکه درست زندگی کردن است.

بعضی از قسمتهای زیر نقل شده از صحبتهای دکتر کردوانی میباشد.

مطلب زیاده برای گفتن اما من بقیه آن را به وجدان انسانی شما و Humanity شما واگذار میکنم. و در اینجا راههایی برای کاهش هدر روی آب و صرفه جویی در مصرف آن برایتان خواهم گفت.

ادامه....

  • سپهر حسینی
نظر سنجی :معنی صرفه جویی؟؟

1- درست مصرف کردن 

2-کم مصرف کردن
   
3- نمی دانم 

4- مصرف نکردن 
  
گزینه ی که فکر می کنید درسته رو تو نظرات بگید .
 
(این جا نمیشه از جاوا اسکریپت استفاده کرد برای همین از ابزار نظر سنجی نتونستم استفاده کنم :()
  • سپهر حسینی

// منبع و ترجمه : دیجیاتو

  • سپهر حسینی


بیل گیتس از زمانی که از سمت مدیر عاملی مایکروسافت کناره گیری کرد هدف اصلی زندگیش از داشتن کسب و کار و کمپانی موفق به حل بسیاری از مشکلات و مسائلی که می تواند زندگی انسان را در نقاط محروم جهان بهبود بخشد تغییر پیدا کرده است.


از همین رو بنیاد خیریه ای که او و همسرش مدیریت می کنند همواره سعی داشته اند راه حل هایی برای مشکلات جهانی نظیر کمبود غذا در آفریقا، سلامت کودکان در بسیاری از مناطق همین قاره و… ارائه نمایند. بر خلاف تصور بسیاری از ما یکی از معضلات بزرگ در بسیاری از نقاط جهان امروزی عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم و پاکیزه است.


در حال حاضر ۲.۵ میلیارد نفر بر روی کره زمین به آب پاکیزه برای نوشیدن دسترسی ندارند که همین امر می تواند منجر به شیوع بیماری هایی بسیار جدی در این نقاط و حتی سایر نقاط جهان گردد، و حالا شاید یکبار دیگر گیتس و همراهانش راه حلی را برای این مسئله پیدا کرده باشند.

ادامه....

  • سپهر حسینی

می گویند این بحران را باید جدی بگیریم. ظاهرا در حال حاضر ایران جزء 24 کشوری قرار دارد که وضعیت آب در آن ها خطرناک است و از مرحله آمادگی برای خطر عبور کرده و هم اکنون در خطر کم آبی قرار دارد. درست که بخش بزرگی از این بحران به منطقه اقلیمی و البته برنامه ریزی های اشتباه مربوط می شود اما هر کدام از ما هم موظفیم در نگهداری حتی یک قطره آب تلاش کنیم. این احتمال وجود دارد که در آینده ای نزدیک با بحران جدی آب رو به رو شویم. در این شرایط چه طور باید از آب جیره بندی ارزشمند استفاده کنیم تا برای نوشیدن یک فنجان آب سالم و مصارف روزمره آب دچار مشکل نشویم.

فنجان های تان را نشویید

حالا که آب کم است و اتفاقا شما هم حسابی اهل چای هستید ، پیشنهاد ما این است که برای هر کدام از اعضای خانواده یک فنجان رنگی تهیه کنید تا برای هر بار چای خوردن مجبور نباشید فنجان ها را بشویید و هر کسی بداند کدام فنجان مال اوست. بعد از هر بار چای خوردن لزومی ندارد فنجان ها شسته شوند و همین که آخر شب آن ها را بشویید ، کافی است.

مصرف آب سیفون را کم کنید

برای صرفه جویی در مصرف آب سراغ سیفون دستشویی بروید. بهتر است یک بطری پر از آب یا یک کیسه نایلونی پر از شن کاملا در بسته را در مخزن آب توالت فرنگی یا فلاش تانک قرار دهید. این کار باعث می شود در هر بار کشیدن سیفون مصرف آب کاهش پیدا می کند. حواس تان باشد این وسایل را در جایی از مخزن قرار دهید که با کار وسایل و اجزای عمل کننده درون مخزن تداخل نداشته باشد. اگر مطمئن نیستید که سیفون نشتی دارد ، می توانید کمی رنگ خوراکی داخل محفظه سیفون بریزید. اگر رنگ داخل کاسه توالت وارد شد ، یعنی محفظه نشتی دارد و حدود 880 لیتر در روز آب هدر می رود.

* اگر می خواهید گوشت منجمد را باز کنید ، این کار زیر شیر آب انجام ندهید. یک ظرف آب گرم بریزید و گوشت را در آن قرار دهید، خیلی زود گوشت آب می شود.

خودتان آب را سالم کنید

اگر مدتی است مقداری آب در خانه دارید که حالا از سالم بودن آن مطمئن نیستید بهتر است خودتان اقدام به سالم سازی آن کنید. آب را بجوشانید و به مدت سه دقیقه در این حالت نگه دارید. قرص کلر تهیه کنید و طبق دستورالعمل کارخانه سازنده آن را گندزدایی کنید ، حتی می توانید از آب لیمو استفاده کنید. پنج میلی لیتر یا یک قاشق مرباخوری آبلیمو را به یک لیتر آب اضافه کنید ، پس از نیم ساعت آب قابل شرب است. قرار دادن آب در مقابل نور خورشید از ساعت 10 صبح تا چهار بعدازظهر هم می تواند در سالم سازی آب موثر باشد.

از فناوری کمک بگیرید

این روزها ابزارهای زیادی برای صرفه جویی در مصرف آب به بازار آمده است که می تواند کمک کننده باشد ؛ مثلا سردوشی هایی که کم کننده میزان مصرف هستند، می توانند جایگزین انواع قدیمی شوند. حتی در استفاده از ماشین ظرفشویی و لباسشویی هم می توانید از ابزارهایی استفاده کنید که آب کمتری مصرف می کنند. در خانه از شیرآلاتی استفاده کنید که فشار آب را کم می کنند.

مراقب گیاهان باشید

درست است که کم آبی حسابی بیداد می کند اما این دلیل خوبی برای خشک نگه داشتن باغچه یا گلدان های خانه نیست. کاری که باید انجام دهید این است که از باقیمانده آب های مصرفی برای آبیاری گل ها استفاده کنید. به طور مثال مثال هر وقت سبزی ها یا میوه ها را می شویید ، آب را دور نریزید و از آن برای آب دادن به گل ها استفاده کنید. به این ترتیب خیال تان راحت است که هم آب زیادی مصرف نکرده اید و هم گل های تان جان گرفته اند. حتی وقتی برنج یا ماکارونی را آبکش می کنید بهتر است آب آن را در یک قابلمه جداگانه بریزید و وقتی سرد شدند برای آبیاری گیاهان از آن استفاده کنید.


به شرایط نگهداری آب توجه کنید

مسئله رعایت نکات بهداشتی در مورد مصرف آب نباید تنها مربوط به زمانی باشد که کشور در بحران آب به سر می برد. این مسئله ای است که همیشه باید مورد توجه قرار گیرد. نکته مهم آن است که در وهله اول مردم از بابت سلامت آب مصرفی شان دچار اضطراب و نگرانی نشوند زیرا در کشور ما تصفیه آب منطبق بر اصول استاندارد انجام می شود و با خیال راحت می توان از آن استفاده کرد. نگهداری آب به گرمای محل نگهداری آن وابستگی زیادی دارد ، ضمن این که ظروفی نگهداری آب هم مهم هستند. می توانید از همان ظروف موجود در خانه برای نگهداری کوتاه مدت آب استفاده کنید ، هر چند نگهداری آب در ظروف شیشه ای مناسب تر است. وقتی از بطری های آماده آب برای مصارف نوشیدنی استفاده می کنید ، باید دقت داشته باشید به هیچ عنوان بطری را در فریزر قرار ندهید. در این حالت داخل بطری ترک های ریزی ایجاد می شود که شاید به چشم نیاید اما همین شکاف ها مواد پلاستیکی به کار رفته در بطری را وارد آب می کند و شما همراه آب آن ها را می نوشید. این ترکیبات می توانند خطرناک باشند.

همان طور که باید مراقب باشید بطری آب، یخ نزند اجازه ندهید ؛ در این حالت هم همین مشکل پیش می آید و مواد پلاستیکی وارد آب آشامیدنی می شوند. بهترین کار این است که بطری ها را در یک پارچ یا بطری شیشه ای قرار دهید و در یخچال بگذارید. حواس تان باشد که اگر درب بطری یا پارچ باز باشد و آن را همان طور در یخچال بگذارید ، می تواند بوی مواد غذایی داخل یخچال را بگیرد. استفاده از تصفیه های خانگی هم توضیه دیگری است چون به هر حال تا حدودی ناخالصی های آب را می گیرد.

نگران آب چاه نباشید

افراد باید دقت کنند که در صورت قطعی آب ، مقدار زیادی آب ذخیره کنند چون با وصل شدن آب شاید نتوانند درست از آب ذخیره شده استفاده کنند و همین موضوع مصرف را بالا می برد. می توانید از این ذخایر در پختن غذا یا شستن میوه استفاده کنید و نباید آن ها را دور بریزید. در شرایطی که بحران آب وجود دارد شست و شوهای غیر ضروری باید به تاخیر بیفتد. بخشی از آب مصرفی علاوه بر سدها، از طریق چاه ها تامین می شود. این چاه ها، چاه های کنترل شده ای هستند. این روزها بعضی افراد درباره مصرف آب چاه نگرانی هایی دارند که به میزان نیترات آن مربوط می شود که ممکن است در این آب ها میزان بالاتر از حد استاندارد باشد. از آنجا که بخش عمده آب مصرفی از راه سدها تامین می شود ، آب چاه در ترکیب با آب سد رقیق تر شده و میزان نیترات آن به حد استاندارد می رسد.

* اگر قرار است از ماشین ظرفشویی یا لباسشویی استفاده کنید ، باید صبر کنید تا حسابی ماشین ها پر شوند. قرار نیست کمتر بشویید ، فقط باید از آب مصرفی نهایت استفاده را کنید. می توانید از آب شست و شوی ماشین ها برای آب دادن به باغچه هم استفاده کنید.

//

  • سپهر حسینی

توجه کنید! با شما هستم، شمایی که آب را به هدر میدهید! میدانید که تنها با چند حرکت مچ دست خود میتوانید ۲۵ تا ۶۰ درصد آب و ۵۰ درصد از انرژیی که برای حمام و شستشوی خود و خانواده مصرف میکنید، را ذخیره کنید؟

  • سپهر حسینی

روزنامه واشنگتن‌پست در تیرماه ۱۳۹۳، اعلام داشت ایران در بین ۲۴ کشوری قرار دارد که وضعیت آب در آنها خطرناک است. واشنگتن پست، بحران ایران را ناشی از برنامه‌ریزی نادرست در دوران جمهوری اسلامی دانسته است. در خردادماه سال ۱۳۹۳ خورشیدی، خبرگزاری جهانی طبیعت با انتشار خبری، بحران شدید آب را برای ایران یزرگترین چالش در دوران معاصر خواند. در این گزارش آمده‌است که بر اساس مستندات راهبردهای بین‌المللی آینده (FDI)، ایران از سال‌ها پیش در معرض بحران آب قرار داشته است، اما در سه دهه اخیر برای آن گامی برداشته نشده است. این گزارش حاکی از آن است که ایران از مرحلهٔ آمادگی برای خطر عبور کرده و هم‌اکنون در خطر قرار دارد.


نابودی دریاچه ارومیه در شمال غرب ایران بر اثر فعالیت‌های مردم‌زاد.


عیسی کلانتری، که در دههٔ ۱۳۷۰ وزیر کشاورزی جمهوری اسلامی ایران بوده است، بحران آب در ایران را تهدیدآمیزتر از خطر اسرائیل خوانده است.




//

منبع : دانشنامه آزاد ویکی پدیا 

  • سپهر حسینی

بحران آب در ایران سلسله چالش‌ها و مشکلات ناشی از کمبود آب و استفاده نادرست از منابع آب در کشور ایران است.

تاریخچه


ایران کشوری با اقلیم عمدتاً گرم و خشک است. رشد سریع جمعیت مهمترین عامل کاهش سرانه آب تجدیدشونده کشور در قرن گذشته بوده است. جمعیت ایران در طی این هشت دهه، از حدود ۸ میلیون نفر در سال ۰۶-۱۳۰۰ به ۷۸ میلیون نفر تا پایان سال ۱۳۹۲ رسیده است. بر این اساس میزان سرانه آب تجدیدپذیرساﻻنه کشور از میزان حدود۱۳۰۰۰ متر مکعب در سال ۱۳۰۰ به حدود ۱۴۰۰ متر مکعب در سال ۱۳۹۲ تقلیل یافته و در صورت ادامه این روند، وضعیت در آینده به مراتب بدتر خواهد شد.
منابع آب تجدید پذیر کل ایران به ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بالغ می‌گردد. مطالعات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال ۱۳۸۶ از کل منابع آب تجدیدشونده کشور حدود ۸۹/۵ میلیارد متر مکعب جهت مصارف بخش‌های کشاورزی، صنعت و معدن و خانگی برداشت می‌شده است که حدود ۸۳ میلیارد متر مکعب آن (۹۳ درصد) به بخش کشاورزی، ۵/۵ میلیارد متر مکعب (۶ درصد) به بخش خانگی و مابقی به بخش صنعت و نیازهای متفرقه دیگر اختصاص داشته است.

کمبود آب در ایران


با توجه به میزان منابع آب و سرانهٔ مصرف، ایران از جمله کشورهایی است که در گروه کشورهای مواجه با کمبود فیزیکی آب قرار دارد. این گروه شامل کشورهایست که در سال ۲۰۲۵ با کمبود فیزیکی آب مواجه هستند. این بدان معناست که حتی با باﻻترین راندمان و بهره‌وری ممکن در مصرف آب، برای تﺃمین نیازهایشان آب کافی در اختیار نخواهند داشت. حدود ۲۵ درصد مردم جهان از جمله ایران مشمول این گروه می‌باشند.
براساس شاخص فالکن مارک، کشور ایران در آستانه قرار گرفتن در بحران آبی است. با توجه به اینکه در دهه ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ خورشیدی حدود ۶۹ درصد از کل آب تجدیدپذیر سالیانه مورد استفاده قرار می‌گیرد، براساس شاخص سازمان ملل، ایران نیز اکنون در وضعیت بحران شدید آبی قرار دارد. بر اساس شاخص مؤسسه بین‌المللی مدیریت آب نیز، ایران در وضعیت بحران شدید آبی قرار دارد.بنا بر شاخص‌های ذکر شده، کشور ایران برای حفظ وضع موجود خود تا سال ۲۰۲۵ باید بتواند ۱۱۲ درصد به منابع آب قابل استحصال خود بیفزاید که این مقدار با توجه به امکانات و منابع آب موجود غیرممکن به نظر می‌رسد.

//
منبع : ویکی پدیا
  • سپهر حسینی